Osmose, water in haar puurste vorm

 

Osmosewater is water dat ontdaan is van alle mineralen, metalen en bacteriën die in leidingwater aanwezig zijn. Het osmosewater wordt in onze vaste waterunits door maar liefst 7 verschillende filters geleid.


Allereerst wordt het leidingwater voorbehandeld in een waterontharder die voorzien is van zout. In dit stadium wordt het kalk uit het water gefilterd. Via de waterontharder wordt het water doorgepompt naar de voorfilter. Hier vindt de eerste grove filtering van het ontkalkte water plaats.

Vervolgens wordt het water doorgepompt naar het membraanfiltratie spectrum. In dit membraan vindt microfiltratie, ultrafiltratie, nanofiltratie en omgekeerde osmose plaats.

In dit stadium is het water ontdaan van alle mineralen, bacteriën en metalen. En heeft in zijn zuiverste vorm een zeer sterk reinigend vermogen, waardoor zeep en andere schoonmaakmiddelen overbodig worden. Osmosewater verwijdert ook de oude filmlaag die schoonmaakmiddelen achterlaat.
 
Het water zal streeploos drogen, waardoor nadrogen niet meer nodig is. Vuil zal zich in de toekomst ook minder snel hechten aan het oppervlak. Het resultaat zijn heldere ramen waar men langer van kan genieten.
 
Zo wordt ramen wassen met osmosewater heel logisch.